1. 6. 2017
Rozmanitá zelenina z grilu
Experimentovať s grilovaním je zábava. Zelenina je vďačným objektom na skúšanie. Mimoriadne ma prekvapila chuť grilovaného avokáda, či batátu. Stačí zeleninu krátko marinovať vo výraznej bylinkovej marináde a chuťovo ste niekde úplne inde.
Počet porcií / 1 porcia
Príprava / 20 minút marinovanie + 8 minút grilovanie
Suroviny
• 3 kolieska batátu
• 3 kolieska mladej tekvice
• 1/2 avokáda
• 15 cm kúsok póru
Na marinádu:
• 1/2 ČL sušenej šalvie
• 5PL olivového oleja
• štipka sušeného cesnaku
• 1 malá vetvička rozmarínu
• štipka chilli korenia
• štipka soli
• štipka korenia
Postup prípravy
V menšom rendlíku necháme zovrieť vodu, nakrájame batát na kolieska a na 4 minúty ho necháme obvariť.
Ostatnú zeleninu si nakrájame. Scedíme batát a necháme ho vychladiť. Pripravíme si marinádu zo všetkých ingrediencií uvedených v surovinách na marinádu a na nakrájanú zeleninu vylejeme marinádu. Poriadne zeleninu v marináde obalíme a necháme postáť 20 minút.
Gril rozpálime (prípadne grilovaciu panvicu) a zeleninu ugrilujeme – krátko z každej strany – cca 3 minúty. Ak sa nám ešte z marinády zvýšilo, vylejeme ju na ugrilovanú zeleninu. Dobrú chuť.
———