fajnepotraviny / grilovanie / recept / zelenina

1. 6. 2017

Rozmanitá zelenina z grilu

Experimentovať s grilovaním je zábava. Zelenina je vďačným objektom na skúšanie. Mimoriadne ma prekvapila chuť grilovaného avokáda, či batátu. Stačí zeleninu krátko marinovať vo výraznej bylinkovej marináde a chuťovo ste niekde úplne inde.

Počet porcií / 1 porcia

Príprava / 20 minút marinovanie + 8 minút grilovanie

Suroviny

• 3 kolieska batátu

• 3 kolieska mladej tekvice

• 1/2 avokáda

• 15 cm kúsok póru

 

Na marinádu:

• 1/2 ČL sušenej šalvie

• 5PL olivového oleja

• štipka sušeného cesnaku

• 1 malá vetvička rozmarínu

• štipka chilli korenia

• štipka soli

• štipka korenia

 

Recept pre vás pripravila Natália Spišiaková – foodblog www.zdravienatanieri.sk

Postup prípravy

V menšom rendlíku necháme zovrieť vodu, nakrájame batát na kolieska a na 4 minúty ho necháme obvariť.

Ostatnú zeleninu si nakrájame. Scedíme batát a necháme ho vychladiť. Pripravíme si marinádu zo všetkých ingrediencií uvedených v surovinách na marinádu a na nakrájanú zeleninu vylejeme marinádu. Poriadne zeleninu v marináde obalíme a necháme postáť 20 minút.

Gril rozpálime (prípadne grilovaciu panvicu) a zeleninu ugrilujeme – krátko z každej strany – cca 3 minúty.  Ak sa nám ešte z marinády zvýšilo, vylejeme ju na ugrilovanú zeleninu. Dobrú chuť.

 

———

Ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy nájdete na Facebooku Fajnych potravín.