26. 5. 2017
Raňajkový čoko-chia cheesecake s jahodami
Vynikajúce slovenské jahody dodali sviežosť celej kombinácii. Ricotta v recepte má nízky obsah tuku, zato je plná srvátky a dodá potrebnú rannú dávku proteínov. Skvelé raw kakao zasa dávku antioxidantov, vločky potrebnú vlákninu, kokos zdravé nenasýtené tuky a ďatle zasa potrebnú energiu v podobe prírodných cukrov. No a ďalšie kvalitné suroviny ani nehovorím. Môže byť lepší pocit, než dopriať si chutný dezert s pocitom, že jem presne to, čo potrebujem? A benefit? Príprava 10 minút! Blisnite sa pred nečakanou návštevou, alebo sa jednoducho rozmaznajte takýmito dokonalými raňajkami.
Počet porcií / 2 poháre 200ml
Príprava / 10 min.
Suroviny
• 2PL strúhaného kokosu
• 3PL ovsených vločiek
• 4 sušené ďatle bez kôstky
• 1ČL RAW kakao
• 1ČL filtrovaná voda
• štipka soli
Na krém:
• 200g Ricotta
• 1ČL chia semiačok
• 2 PL organického medu
• šťava z 1/2 citróna
• 6ks jahôd
• 1ČL valkového bourbonu
• na posypanie – mandľové lupienky
Postup prípravy
V mixéri so sekacími nožmi si rozmixujeme všetky suroviny určené na základ. Naložíme zmes na dno pripravených pohárov.
Jahody si nakrájame na kocky a polovičnú porciu uložíme na zmes v pohárikoch. Ricotu si vyklopíme do misy, pridáme všetky suroviny určené na krém a dobre premiešame. Zmes vložíme do pohárov priamo na nakrájané jahody. Na ricottový krém uložíme zvyšné jahody a posypeme ich mandľovými lupienkami.
———