cheesecake / Fajne / potraviny / raňajky / recept

26. 5. 2017

Raňajkový čoko-chia cheesecake s jahodami

Vynikajúce slovenské jahody dodali sviežosť celej kombinácii. Ricotta v recepte má nízky obsah tuku, zato je plná srvátky a dodá potrebnú rannú dávku proteínov. Skvelé raw kakao zasa dávku antioxidantov, vločky potrebnú vlákninu, kokos zdravé nenasýtené tuky a ďatle zasa potrebnú energiu v podobe prírodných cukrov. No a ďalšie kvalitné suroviny ani nehovorím. Môže byť lepší pocit, než dopriať si chutný dezert s pocitom, že jem presne to, čo potrebujem? A benefit? Príprava 10 minút! Blisnite sa pred nečakanou návštevou, alebo sa jednoducho rozmaznajte takýmito dokonalými raňajkami.

Počet porcií / 2 poháre 200ml

Príprava / 10 min.

 

Suroviny

• 2PL strúhaného kokosu

• 3PL ovsených vločiek

• 4 sušené ďatle bez kôstky

• 1ČL RAW kakao

• 1ČL filtrovaná voda

• štipka soli

 

Na krém:

• 200g Ricotta

• 1ČL chia semiačok

• 2 PL organického medu

• šťava z 1/2 citróna

• 6ks jahôd

• 1ČL valkového bourbonu

• na posypanie – mandľové lupienky

 

Postup prípravy

V mixéri so sekacími nožmi si rozmixujeme všetky suroviny určené na základ. Naložíme zmes na dno pripravených pohárov.

Jahody si nakrájame na kocky a polovičnú porciu uložíme na zmes v pohárikoch. Ricotu si vyklopíme do misy, pridáme všetky suroviny určené na krém a dobre premiešame. Zmes vložíme do pohárov priamo na nakrájané jahody. Na ricottový krém uložíme zvyšné jahody a posypeme ich mandľovými lupienkami.

 

Recept pre vás pripravila Natália Spišiaková

 

———

Ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy nájdete na Facebooku Fajnych potravín.