8. 7. 2017
Parmezánové špargľové tyčinky s pečenými paradajkami
Ak tieto zdravé „tyčinky“ odskúšate, už nikdy sa ich nevzdáte. Sú neskutočne chrumkavé aj po vychladnutí, navyše – vôbec z nich nemusíte mať výčitky! A to je predsa skvelé. Všetko je o surovinách. Krásna zelená špargľa v tomto recepte potvrdila, že je proste kráľovnou sezónnej zeleniny.
(Pre ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy navštívte Facebook Fajnych potravín.)
Počet porcií / 1 porcia
Príprava / 25 minút
Suroviny
• 10 – 12ks zelených šparľových stoniek
• 50g parmezánu
• 1 bio vajce
• 1ČL sezamových semiačok
• 1/2ČL sušenej bazalky
• štipka soli
• 250g rôznych druhov paradajok
• 3PL kvalitného olivového oleja
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 200st. Pekáč si nastriekame, alebo natrieme olivovým olejom.
Vajíčko vymiešame a pridáme doň soľ. Nastrúhame si parmezán, pridáme k nemu sezamové semiačka, štipku soli a sušené bylinky – v tomto prípade bazalku. Špargľu si umyjeme, osušíme, odrežeme stvrdnuté konce a začneme špargľu obaľovať. Najprv vo vajíčku, potom v parmezánovej zmesi. Obalené špargle ukladáme na plech. Po uložení ich postriekame, alebo potrieme olivovým olejom. Vložíme do rúry a nastavíme si 10 minút.
Zatiaľ si nakrájame paradajky na kolieska, osolíme ich. Zmiešame si zvyšné vajíčko z obaľovania špargle aj spolu s parmezánovou zmesou a poukladáme zmes na paradajky. Po 10 minútach vytiahneme plech so špargľami, uložíme k nim paradajky a dopečieme všetko spolu ešte 5 minút. Konzumujeme len tak samotné, alebo ako prílohu k chutnému mäsu.
———