fajnepotraviny / kura / recept

10. 7. 2017

Grilované kura v pikantnej marhuľovej marináde

Aby bolo čerstvé kura šťavnaté a lahodné, stačí dobre premyslieť, čím ho namarinovať. Ja som zvolila v tomto recepte možno trošku netradičnú, no neskutočne trefnú kombináciu. Marhule doladili toto chutné grilované mäso k dokonalosti.

(Pre ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy navštívte Facebook Fajnych potravín.)

 

Počet porcií / 2 porcie

Príprava / 1 hodina marinovanie + 15 minút príprava

Suroviny

• 250g čersvých kuracích pŕs

• štipka soli

• korenie

• 1ČL prepusteného masla Ghee (ak grilujeme na panvici)

 

Na marinádu:

• 3 čerstvé marhule

• 2PL medu (môžete použiť aj marhuľový džem)

• 1/2ČL kremžskej horčice

• 7PL olivového oleja

• 1/2ČL chilli korenia

• štipka soli

• 1ČL majoránu

• štipka korenia

• štipka kurkumy (kvôli farbe)

• štipka sušeného cesnaku

 

 

Pripravíme si marinádu. Marhule nakrájame na kúsky, a spolu so všetkými ostatnými ingredienciami vložíme do mixéru. Vymixujeme na hladkú marinádu. 1/3 marinády si odložíme. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky (pásiky). Do vrecka na marinovanie vložíme kuracie prsia, nalejeme doň marinádu a necháme pri izbovej teplote hodinu marinovať.

Rozpálime si gril, alebo grilovaciu panvicu (ak grilujete na panvici – potrite ju maslom Ghee) a kuracie kúsky grilujeme cca 2 minúty z každej strany. Mäso podávame s odloženou marinádou a čerstvou zeleninou.

 

Recept pre vás pripravila Natália Spišiaková – foodblog www.zdravienatanieri.sk

———

Ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy nájdete na Facebooku Fajnych potravín.