10. 7. 2017
Grilované kura v pikantnej marhuľovej marináde
Aby bolo čerstvé kura šťavnaté a lahodné, stačí dobre premyslieť, čím ho namarinovať. Ja som zvolila v tomto recepte možno trošku netradičnú, no neskutočne trefnú kombináciu. Marhule doladili toto chutné grilované mäso k dokonalosti.
(Pre ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy navštívte Facebook Fajnych potravín.)
Počet porcií / 2 porcie
Príprava / 1 hodina marinovanie + 15 minút príprava
Suroviny
• 250g čersvých kuracích pŕs
• štipka soli
• korenie
• 1ČL prepusteného masla Ghee (ak grilujeme na panvici)
Na marinádu:
• 3 čerstvé marhule
• 2PL medu (môžete použiť aj marhuľový džem)
• 1/2ČL kremžskej horčice
• 7PL olivového oleja
• 1/2ČL chilli korenia
• štipka soli
• 1ČL majoránu
• štipka korenia
• štipka kurkumy (kvôli farbe)
• štipka sušeného cesnaku
Pripravíme si marinádu. Marhule nakrájame na kúsky, a spolu so všetkými ostatnými ingredienciami vložíme do mixéru. Vymixujeme na hladkú marinádu. 1/3 marinády si odložíme. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky (pásiky). Do vrecka na marinovanie vložíme kuracie prsia, nalejeme doň marinádu a necháme pri izbovej teplote hodinu marinovať.
Rozpálime si gril, alebo grilovaciu panvicu (ak grilujete na panvici – potrite ju maslom Ghee) a kuracie kúsky grilujeme cca 2 minúty z každej strany. Mäso podávame s odloženou marinádou a čerstvou zeleninou.
———