cestoviny / Fajne / potraviny / recept

25. 5. 2017

Cestoviny z červenej šošovice a la Caprese

Vyskúšala som jednoduchý cestovinový recept na spôsob šalátu Caprese, pričom som použila 100%-tne bezlepkové cestoviny z červenej šošovice. Vynikajúca, svieža a ľahká kombinácia pre teplé dni.

Počet porcií / 2 porcie

Príprava / 15 min.

Suroviny

• 150g  bezlepkových cestovín z červenej šošovice

• 1 balenie Mozarella

• 1 hrsť čerstvej bazalky

• 1 hrsť čerstvého špenátu

• 8ks cherry paradajok

 

Cestoviny Libre Bio nájdete vo Fajnych potravinách.

 

Na zálievku:

• 4PL kvalitného panenského olivového oleja

• 2PL vody

• 1ČL sušenej bazalky

• 1/2ČL sušeného cesnaku

• 1/2ČL kokosového cukru

• 1ČL balzamikovej glazúry

• štipka soli, korenia a chilli korenia

 

Postup prípravy

Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode 7 minút. Kým sa varia nakrájame si mozarellu, bazalku, špenát aj paradajky.

 

 

Pripravíme si marinádu zmiešanám všetkých ingrediencií v surovinách na marinádu.

 

 

Po uvarení cestoviny zmiešame s bazalkou, špenátom, paradajkou a mozarellou a prelejeme ich zálievkou. Podávame na teplo alebo na studeno. Oba spôsoby  chutia výborne.

 

Recept pre vás pripravila Natália Spišiaková

———

Ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy nájdete na Facebooku Fajnych potravín.