25. 5. 2017
Cestoviny z červenej šošovice a la Caprese
Vyskúšala som jednoduchý cestovinový recept na spôsob šalátu Caprese, pričom som použila 100%-tne bezlepkové cestoviny z červenej šošovice. Vynikajúca, svieža a ľahká kombinácia pre teplé dni.
Počet porcií / 2 porcie
Príprava / 15 min.
Suroviny
• 150g bezlepkových cestovín z červenej šošovice
• 1 balenie Mozarella
• 1 hrsť čerstvej bazalky
• 1 hrsť čerstvého špenátu
• 8ks cherry paradajok
Na zálievku:
• 4PL kvalitného panenského olivového oleja
• 2PL vody
• 1ČL sušenej bazalky
• 1/2ČL sušeného cesnaku
• 1/2ČL kokosového cukru
• 1ČL balzamikovej glazúry
• štipka soli, korenia a chilli korenia
Postup prípravy
Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode 7 minút. Kým sa varia nakrájame si mozarellu, bazalku, špenát aj paradajky.
Pripravíme si marinádu zmiešanám všetkých ingrediencií v surovinách na marinádu.
Po uvarení cestoviny zmiešame s bazalkou, špenátom, paradajkou a mozarellou a prelejeme ich zálievkou. Podávame na teplo alebo na studeno. Oba spôsoby chutia výborne.
———