15. 6. 2017
Raňajky – Čokoládová kaša z quinoi
Intenzívna čokoládová kaša z quinoi s banánom a malinami je fantastickým energetickým štartom do nového dňa.
(Pre ďalšie novinky, chutné recepty a zaujímavé tipy navštívte Facebook Fajnych potravín.)
Počet porcií / 2 až 3 porcie
Príprava / 15 minút
Suroviny
• 1/2 hrnčeka svetlej quinoi
• 1/2 hrnček vody
• 1 hrnček kokosového mlieka
• štipka soli
• 50g horkej aspoň 72% čokolády
• 2ČL kakaa
• 1ČL maslo Ghee
• 1PL medu
• 1 banán
• 1/2 hrnčeka malín
Postup prípravy
Quinou si namočíme na 5 minút, scedíme a uvaríme s kokosovým mliekom, vodou a štipkou soli. Občas premiešame. Varíme ju od bodu zovretia asi 12 minút. Na skus. Odstavíme ju a nechame dojsť ešte asi 3 minúty. V tejto fáze do nej nasypeme nalámanú čokoládu, kakao, škoricu a zľahka zmes premiešame. Po 3 minútach ju odkryjeme a pridáme maslo Ghee a med. Opäť premiešame.
Nakrájame si banán a roztopíme mrazené maliny. Kašu naberieme do misiek a ozdobíme ju ovocím.
———